Bij ons vinden we dat het samen altijd beter kan! – Team co-creatie

In het kort
Als Arbo Coördinator heeft de Arbowet geen geheimen voor jou. Je bent een natuurtalent in het verspreiden van relevante wet- en regelgeving binnen de organisatie. Adviseren op Arbo gebied doe jij met gemak, ook op managementniveau. Je krijgt energie van het bezoeken van bouwplaatsen waar je met een zeer kritisch oog naar de veiligheid in de breedte kijkt. Deze bezoeken vormen 60-75% van je week; een uiterst dynamisch bestaan dus! Getriggert? Dan willen we je graag leren kennen.

Over Ymere
Ymere was de eerste woningcorporatie van Nederland. Inmiddels bestaan we meer dan 160 jaar en hebben we zo’n 75.000 woningen in ons bezit. Toch zijn we nog precies dezelfde pionier als toen. Altijd op zoek naar nieuwe, slimme manieren om woningen in de Metropoolregio Amsterdam betaalbaar te houden voor mensen met een bescheiden inkomen.

Over de afdeling
Je werkt op de afdeling co-creatie in het evaluatie team. Hun credo is, dat het samen beter kan! Dit team houdt zich vooral bezig met het bewaken van veranderingen en verbeteringen binnen de organisatie. Hierbij wordt de PDCA-cyclus (plan, do, check, act) toegepast. Zij zijn de ‘check’. Dagelijks houdt team evaluatie, 11 medewerkers, zich bezig met het toegankelijk maken van vastgoeddata en de interpretatie hiervan.

Wat je gaat doen

 • Je voert controles uit op de bouwplaatsen (bij stakeholders) en jij hebt de bevoegdheid om werkzaamheden op bouwlocaties (tijdelijk) stil te laten leggen. Dit is meteen het zwaartepunt van je werk.
 • Ook handel je juridische incidenten af. Daarbij registreer en analyseer Je informeert en adviseert het management van de afdelingen Vastgoedbeheer, Co-creatie en Ymere Service over onderwerpen op Arbo-gebied. Je maakt waar nodig ook de koppeling met de interne juridische afdeling. Tevens adviseer je projectleiders en kwaliteitsinspecteurs bij verschil van inzicht inzake andere partijen.
 • De opleidingsbehoefte voor Arbo-gerelateerde onderwerpen kun jij gemakkelijk vaststellen. Ook vergroot je het inzicht van medewerkers vastgoedbeheer en andere belanghebbenden in Arbo en veiligheid.
 • je incidenten en voer je diverse ongevalsanalyses uit.
 • Interne audits met betrekking tot naleving van de Arbo invulling voer jij uit.
 • Het kwaliteitshandboek wordt door jou bijgehouden. Daarbij stel je de Risico-Inventarisatie & Evaluatie op, maak je een plan van aanpak en voer je corrigerende maatregelen n.a.v. RI&E uit.
 • Relevante wet- en regelgeving houdt jij bij en leg jij vast.
 • Je werkt actief samen met C-VGW, coördineert en is contactpersoon richting inspectie SZW. Je bent daarnaast actieve deelnemer van de VGW-commissie.
 • Tenslotte lever je een bijdrage aan het centrale Arbo-jaarplan en Arbo-jaarverslag en bewaak je de hierin gemaakte afspraken.

Jij hebt

 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een opleiding veiligheidskunde
 • Je hebt ruime ervaring met de Arbo wet- en regelgeving
 • Je hebt ervaring met het controleren en het inspecteren van bouwplaatsen.
 • Een goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen. Je weet alle belanghebbenden aan een veranderproces te binden.
 • Je bent een pro actieve verbinder die graag samen werkt, nauwkeurig, communicatief sterk, resultaatgericht en vindt het leuk om initiatief te nemen.
 • Een natuurlijke interesse in de laatste ontwikkelingen op het gebied van bouwen en veiligheid. Bij die ontwikkelingen vraag jij jezelf steeds af: moet ik hier wat mee binnen Ymere?

Wat we je bieden
Een zeer afwisselende functie in een enthousiast en betrokken team. Bij Ymere vinden we jouw persoonlijke groei en ontwikkeling erg belangrijk. Je krijgt hiervoor een jaarlijks opleidingsbudget dat je kunt inzetten voor trainingen of zelfs een extra studie.

Je salaris is maximaal € 4.292,- bruto per maand exclusief vakantietoeslag, op basis van 36 uur per week (gewaardeerd op schaal I CAO Woondiensten). Je krijgt 189,8 vakantie-uren per jaar op fulltime basis en een goede pensioenregeling. Uiterwaard worden de reiskosten vergoedt.

Enthousiast?

Deze vacature wordt exclusief bemiddeld door GrijsGroen B.V. Mail bij interesse Tjeerd van der Schee op tjeerd@grijsgroen.nl