Landschapsarchitect vacature

Wil je landschapsarchitect worden? Dan reageer je op een landschapsarchitect vacature van GrijsGroen. Hieronder lees je meer over de functie landschapsarchitect. Door onderstaande informatie door te lezen, kom je er vanzelf achter of deze functie bij jou past.

Algemene informatie over de functie landschapsarchitect

Een landschapsarchitect houdt zich bezig met het ontwikkelen van verschillende soorten landschappen. Denk hierbij aan parken en woonwijken, maar ook aan wegen en polders. De landschapsarchitect maakt niet alleen diverse ontwerpen, maar zorgt er ook voor dat zijn of haar ontwerpen goed worden uitgevoerd. Hierbij werkt de landschapsarchitect onder andere samen met technisch ontwerpers en beplantingsspecialisten.

Een landschapsarchitect kan voor de gemeente werken, maar ook voor particulieren of bedrijven. Zo kan de architect ook worden ingehuurd om een kantoortuin in te richten of een grote tuin van een particulier in te richten. Ook kan de architect bij de provincie werken.

De taken van een landschapsarchitect

De functie landschapsarchitect is erg veelzijdig. Als landschapsarchitect ga je namelijk in gesprek met de opdrachtgever en andere betrokkenen, maar houd je je ook bezig met het uitwerken van landschapsontwerpen. Is een ontwerp akkoord, dan ben je verantwoordelijk voor het op de juiste manier uitwerken van dit ontwerp. Als het project bijna afgerond is, controleer je of alles goed is gegaan. Ook houd je continu de begroting in de gaten, die je voor de start van het project in overleg met de klant en diverse betrokken experts hebt opgesteld.

Een landschapsarchitect werkt alleen, maar moet ook veel samenwerken. Niet alleen met beplantingsspecialisten en hoveniers, maar ook met (technische) experts die in het project van landschapsontwikkeling betrokken worden. Ook moet de landschapsarchitect goed kunnen werken voor diverse opdrachtgevers. Dit kan een particuliere opdrachtgever zijn, maar ook een groot bedrijf. Het is aan de landschapsarchitect een landschap te ontwerpen dat volledig aan de wensen, eisen en verwachtingen van de opdrachtgever voldoet.

De achtergrond van een landschapsarchitect

Wil je landschapsarchitect worden, dan moet je de juiste opleiding volgen. Dit kan de opleiding Landschapsarchitectuur (HBO) zijn, maar ook Landschapsarchitectuur & Ruimtelijke planning (WO).

De meeste bedrijven willen met een geregistreerd landschapsarchitect werken. Deze specialist heeft een AvB of WUR achtergrond. Een vergelijkbare achtergrond kan ook goedgekeurd worden.

Een landschapsontwerper heeft niet alleen liefde voor de (stedelijke) groene leefomgeving, maar is bovendien analytisch, kritisch, ambitieus en creatief. Ook kan een goede landschapsontwerper goed samenwerken, conceptueel denken, plannen en presenteren. Verder is het uiteraard belangrijk dat je een goed ruimtelijk inzicht hebt en met diverse ontwerpprogramma’s kunt werken.

Direct reageren op een landschapsarchitect vacature

Wil jij landschapsontwerper worden? Reageer dan op een landschapsarchitect vacature. Je vindt deze vacature op onze website. Staat er op dit moment geen vacature landschapsarchitect online? Houd onze website dan goed in de gaten. Wij voegen namelijk regelmatig nieuwe vacatures toe. Misschien heb je over een tijdje meer geluk en vind je dan wel een geschikte landschapsarchitect vacature.

Waarom GrijsGroen?

Wij hebben niet alleen al meer dan 14 jaar ervaring in het vak, maar werken bovendien altijd vanuit de professional. Dit betekent dat wij jouw medewerkersgeluk op één zetten, als we je aan een opdrachtgever matchen. Vervul je een landschapsarchitect vacature met de hulp van GrijsGroen, dan weet je zeker dat je aan een opdrachtgever gekoppeld wordt die echt bij jou past. Ook krijg je altijd een functie die volledig bij jouw wensen, eisen en verwachtingen aansluit.